Expert keuring pleziervaartuigen

U heeft uw droomschip gevonden, maar U kunt zelf de technische staat van het schip niet bepalen.

En u weet, liefde maakt blind!

Herkent u dit?

Ik help u graag met deskundige aankoopkeuring, taxatie en advies!

Vanuit mijn passie voor de watersport en keuren help ik u graag verder!
 
Maar voor bouwbegeleiding, schade-expertise voor verzekeringsmaatschappijen, contra-expertise, CE certificering, mediation, beroepsvaart, woonboten e.d. verwijs ik u graag naar collega’s. Dit interessert mij veel minder.
 
Al vanaf mijn 16e ben ik werkzaam in de pleziervaartuigenbranche. Sinds 2000 heb ik mij volledig gespecialiseerd in aankoopexpertise en taxaties van pleziervaartuigen. Dit doe ik graag en met plezier. Aankoopkeuringen doe ik er dus niet "bij", zoals dit helaas vaak gebeurt.
 
Commissie wordt door mij niet ontvangen of betaald voor doorverwijzingen en dergelijke, om belangenverstrengeling te voorkomen.

Mijn werkzaamheden voor u kan ik in het kort omschrijven als volgt: enthousiast, ik neem rustig de tijd, een zeer goede service, gedegen vakkennis, grondig, flexibel, integer en volledig onafhankelijk.


Maakt u met mij een afspraak, dan kunt u uiteraard op me rekenen; omgekeerd heeft u tot de ochtend voor mijn vertrek de mogelijkheid zelf af te zeggen zonder dat er kosten worden gerekend. Mocht er tijdens de keuring besloten worden om het schip niet te kopen, dan krijgt u ook een aangepaste rekening.

Na de aankoopkeuring hebben wij een mondelinge nabespreking. Dezelfde avond krijgt u de schriftelijke rapportage per email. Een gunstige uitzondering in het vakgebied! Het rapport wordt door mijzelf uitgewerkt, wat fouten e.d. zo veel mogelijk voorkomt.

Voor onderbouwing van al dit moois ben ik lid van de vijf belangrijkste (internationale) keurdersorganisaties, en heb daarbij ook aan hun toelatingseisen en examens moeten voldoen. Dit houdt ook in het regelmatig volgen van cursussen en seminars, waarvoor ik gemiddeld circa 3 weken per jaar onderweg ben. 

Spreekt u dit aan, belt u mij dan of stuurt u een email.

Op mijn website kunt u verder nog lezen over de diverse aspecten van aankoopkeuring van pleziervaartuigen. Voor vragen bent u altijd welkom. Ook nodig ik u uit om de reacties op uitgevoerde keuringen te lezen.

HISWA Qualified Yacht Surveyor

 • Aankoop keuring

  Bij een aankoopkeuring beoordeelt Theo van Rijswijk van Yachtexpertise de conditie van de diverse onderdelen van het zeil- of motorjacht dat u wilt gaan kopen of, onder voorbehoud van keuring, heeft gekocht.

 • Casco expertise

  Indien u een opdracht voor een casco expertise geeft, wordt het casco, of dit nu van polyester, staal(gelast of geklonken), aluminium of hout is, van binnen en buiten nauwkeurig onderzocht. Dit gebeurt op een paar manieren:

 • Theo van Rijswijk

  Vanaf mijn vijftiende levensjaar ben ik  werkzaam geweest in de pleziervaart. Ongeveer 10 jaar lang ben ik actief geweest in de wedstrijdzeilerij. Mijn werkzaamheden begonnen bij jachthaven Gerrit Klinkhamer te Vinkeveen.

Theo van Rijswijk is lid van

  • Nederlandse Vereniging van Experts op Pleziervaartuigengebied NVEP Qualitfied Yacht Surveyor #Yachtexpertise Deskundige aankoopkeuring pleziervaartuigen