Aankoopkeuring

Bij een aankoopkeuring beoordeelt Theo van Rijswijk van Yachtexpertise de conditie van de diverse onderdelen van het zeil- of motorjacht dat u wilt gaan kopen of, onder voorbehoud van keuring, heeft gekocht. Dit kan een polyester, stalen, aluminium, houten jacht of schip zijn. De bevindingen worden vastgelegd in het standaard HISWA aankoopkeuringsrapport, dat door mij zelf wordt geschreven om een voor u zo nauwkeurig en correct mogelijke rapportage te verkrijgen.

Na de keuring wordt de conclusie direct met u doorgenomen, ter plekke of per telefoon. De digitale versie van het HISWA rapport ontvangt u nog dezelfde avond of s’ochtends vroeg in uw emailbox, niet na enkele dagen, zoals gebruikelijk!  Enkele dagen later wordt het netjes uitgewerkte, gedegen rapport, per post naar u toegestuurd. Relevante tips worden, alhoewel die niet tot de standaard rapportage behoren, aan u medegedeeld.

Alle belangrijke (en ook minder belangrijke) onderdelen van het jacht worden aan een inspectie onderworpen. Circa 250 inspectieonderdelen (dit is ook afhankelijk van het soort jacht/schip/boot) worden aan de hand van een vijfpunten-systeem beoordeeld. De keuring neemt gemiddeld minimaal 4 uur tot twee dagen in beslag, afhankelijk van de grootte en het soort schip.  Voor de beoordeling van het onderwaterschip is het noodzakelijk dat het jacht droog gezet kan worden. Tijdens de proefvaart worden de aandrijving (dit is veel meer dan alleen de motor), de eventuele tuigage en de aanwezige navigatie-instrumenten beoordeeld.

Hiswa keuring

 

Theo van Rijswijk

 
Reeds 15 jaar volledig
gespecialiseerd
 in aankoopkeuringen
 
Mobiel